Hi! Welcome to my site!

I’m a painter currently living in Helsinki, Finland. I graduated as Bachelor of Arts from Tampere polytechnic in 2005. Since then I’ve been working as an independent artist. I paint on canvas with acrylic and oil paint. I love neon colors and clear, light pastels, and my works tend to be very colorful regardless of the subject. I am inspired by nature, mountains, landscapes, open spaces and the pastel colors of old buildings. I pick my subjects from the things that are on my mind and the recurring themes in my life.

studiokuva

“Maalaaminen on minulle ajatusten jatketta, etsimistä ja rakentamista. Haen väreistä voimaa ja maalaan muistikuvia maailmasta niin kuin sen näen, ja niin kuin haluan asiat muistaa. Käytän paljon vaalenapunaista, se on yhtälailla turva-ja voimaväri. Lempiaiheeni on maisema. Luonto, vuoret ja taivas.

Olen kotoisin pikkukaupungista, mutta kotiutunut Helsinkiin ja työskentelen työhuoneellani Herttoniemessä. Maalaan öljy-ja akryyliväreillä kankaalle. Lähtökohtana maalaukselle on lähes aina jokin mielessä oleva väri tai väriyhdistelmä, jolle etsin muodon. Rakastan etenkin kasariajan pastelli-ja neonvärejä, seitkytluvun sinappivärejä ja jugend-ajan perinnevärejä. Teoksilleni tyypillistä onkin hyvin runsas värien käyttö, aiheesta riippumatta.
Inspiroidun lähes kaikesta ympärillä olevasta, kuten musiikista, värikkäistä työmaakonteista, hylätyistä rakennuksista, kasvitieteellisistä puutarhoista ja muutenkin luonnosta ja kasveista. Kirjoitan havaintojani muistiin, josta ne myöhemmin siirtyvät kankaalle.

Uusimmissa abstrakteissa teoksissani olen tietoisesti pyrkinyt välttämään ajatusta tarkasta aiheesta tai lopputuloksesta ja maalannut intuitiivisesti ja hitaasti etsien harmonista lopputulosta. Maalausprosessin aikana olen tutkinut abstraktin kuvan rajattomuutta ja ihmisen itselleen asettamia rajoja. Maalausprosessi on itselleni tärkein osa työskentelyä ja lopputulos on katsojalle.”